Trivsel og sikkerhet – to sider av samme sak

Prosjekter

I dag er siste dag av Sikkerhetsuka i Skanska, byggebransjens største, verdensomspennende sikkerhetskampanje – som i år fokuserer på trivsel på arbeidsplassen.
– Trivsel og et godt arbeidsmiljø er en viktig faktor for å øke sikkerheten på anleggene våre, sier bedriftslege Kristin Hovland.

På Skanskas byggeplass i Sørkedalsveien er noen av de som fikk bedriftslege Kristin Hovland på besøk denne uka: Fra venstre Simen Kristiansen, Sondre Halden, Karianne Heitmann, Eivind Eikeland, Kristin Hovland, Magnus Bergskaug og Björn Magnus Stefánsson.

Kristin Hovland står mellom gode kolleger utenfor anleggskontoret til Skanska i Sørkedalsveien i Oslo. Hun har nettopp vært innom for en kaffekopp og snakket om nettopp trivsel på arbeidsplassen – og hvorfor det er viktig å arbeide systematisk for å ta vare på et godt arbeidsmiljø.

Klikk her for å lese mer om Sikkerhetsuka 2017

– Helse, miljø og sikkerhet er tre faktorer som er vevd tett sammen på arbeidsplassen.. Hvis H’en er på plass – så har du det andre på plass – planlegging av arbeidsdagen, involvering og informasjon, orden og ryddighet og selvsagt, godt arbeidsmiljø. Da klarer den ansatte å være involvert,ha overskudd til å planlegge godt og være fokusert i arbeidet. Hvis du ikke har det bra, så har du ofte ikke det overskuddet og konsentrasjonen som trengs for å ta gode beslutninger på arbeidsplassen din, sier Kristin Hovland.

– En åpenhetskultur som gir rom for det som kan være vanskelig for den enkelte, hjelper oss alle å gjøre jobben både bedre og tryggere, mener bedriftslege i Skanska, Kristin Hovland. Her i samtale med Karianne Heitmann og Eivind Eikeland.

– For mange er det vanskelig å vite hvordan man skal ta opp vanskelige, personlige ting med en kollega. Det gjelder også den som ser at en kollega strever. Hvilke råd gir du til de som er usikre i slike situasjoner?

– Dersom du ønsker å støtte en kollega som ser ut til å ha det vanskelig, er det viktig å unngå kritikk eller å si at den andre ser sliten ut eller er slik eller slik. Da går den andre lett i forsvar. Snakk heller ut fra deg selv med et åpent spørsmål, for eksempel: «Jeg lurer på om det er noe jeg kan hjelpe deg med for tida??».

– For noen føles det som å tråkke over en grense. Hva sier du til dem?

– At jeg i løpet av mine mange år som bedriftslege har hørt svært mange si at de skulle ønske at noen tok tak i dette tidligere, og veldig få som sier at dette har dere ikke noe med. Det er helt greit å ikke ville snakke om det på jobben, men det er fint å vite at noen faktisk bryr seg nok til å spørre. Da er det lettere å ta det opp senere, for den som vil.

– Hva kan de som er ledere gjøre for å løfte fram dette?

– De kan legge til rette for en åpenhetskultur, ved å si at det finnes ordninger på jobben som kan gi deg litt fleks om det for eksempel er tøft på hjemmebane. Vi kan ta hensyn og legge til rette, men dette må alle vite på forhånd. Snakk gjerne med hverandre om hva slags tone dere ønsker å ha sammen, hva som er ok å kommentere i lunsjen, om rus- og spillproblematikk og at det er viktig for Skanska å ta vare på de som i perioder har problemer.

I løpet av sine mange år som bedriftslege har Kristin Hovland hørt mange si at de skulle ønske at noen tok tak i problemene deres tidligere. Bry deg, og spør om det er noe du kan gjøre, er hennes oppfordring i Sikkerhetsuka.

– Hva sier du så til de som strever og går med en vond følelse gjennom arbeidsdagene?

– At de alltid har noen de kan gå til om de vil. Vi i bedriftshelsetjenesten er her for å hjelpe, og være med og finne løsninger på jobbenom du ikke har det bra. Vi har også en avtale med firmaet Psykologbistand, der du som ansatt i Skanska kan ta direkte kontakt og få opp til 10 timer med hjelp hos en dyktig psykolog uten at noen andre trenger å vite det. Jeg får regningen hit til meg, men det står ikke noen navn på den. Du skal føle deg helt trygg når du søker hjelp der, enten du er en leder som i en krevende situasjon trenger veiledning eller ansatt som ønsker hjelp i en vanskelig arbeids- eller privat situasjon. De har psykologer over hele landet i sitt nettverk.

I byggegropa på Ensjø torg står betongbas Andreas Nilsen sammen med kollegene Stefan Jonsson og Mohammed Guled, klare for å ta i mot betongbilen som er rett rundt hjørnet. For Andreas er årets tema i Sikkerhetsuka et poeng han alltid har vært opptatt av.

Video Poster

– Det er viktig at vi tør å snakke sammen og ha en god og åpen kommunikasjon. Men det kan være litt vanskelig også, jeg husker at en kollega gikk gjennom et samlivsbrudd og hadde det tungt. Da var det en stund litt krevende å vite hvordan vi skulle unngå å tråkke over hans egne grenser. Men her har vi jo fordelen ved å jobbe på faste arbeidslag over tid, slik som i dette laget her. Vi har jobbet så lenge sammen at takhøyden er stor nok til å snakke om det meste, og vi kjenner etterhvert hverandres styrker og svakheter. Den tryggheten oss i mellom henger jo tett sammen med sikkerheten på arbeidsplassen.

– Den som er trygg og trives på jobb, har lavere terskel for å spørre en kollega om man er usikker på noe. Det øker sikkerheten på byggeplassen, sier betongbas Andreas Nilsen.

– På hvilken måte?

– Vi blir kvitt barrierene og usikkerheten som noen ganger kan hindre folk i å stille spørsmål. Har du et godt arbeidsmiljø der alle føler eierskap til det de holder på med og har god kommunikasjon med hverandre, så er det mye lettere å spørre en kollega om råd eller si fra til en kollega om du ser noe som kan utgjøre en fare. Der har vi en direkte sikkerhetsbonus ved å fokusere på trivsel og et godt arbeidsmiljøs, slik vi har gjort denne uka.

– På laget mitt kjenner vi hverandre godt, vi trives og snakker godt sammen – og er en ryddig gjeng. Da er det enklere å jobber sikkert, konstaterer Mohammed Guled, før han setter i gang med å støpe heisfundament på Ensjø Torg.